CGM versterkt haar positie in de integrale zorg markt met de unieke toepassing Zorgverband


Terug naar Nieuws

April 2015 | Amsterdam/Koblenz|
CGM versterk haar positie in de integrale zorg markt met de unieke toepassing Zorgverband
Met de overname van BS Concept Realization BV betreedt CGM de markt voor de zorg thuis. Met het product Zorgverband is het in Hilversum gevestigde BS Concept Realization BV de belangrijkste leverancier van deze nieuwe toepassing, die inspeelt op de verplaatsing van de zorg van het verzorgingshuis naar de thuisomgeving van de cliënt, waarbij de cliënt de regie over zijn zorg behoudt. 

Zorgverband ondersteunt het netwerk van professionals en niet- professionals (mantelzorgers, familie) rond de cliënt. Het biedt daarin instrumenten en communicatiefaciliteiten voor een optimale uitvoering van zorgplannen. Zorgverband maakt daarbij de zelfregie en eigen kracht zoals bedoeld in de Wmo2015 mogelijk.

Met deze overname zet CGM weer een stap op weg naar de invulling van haar visie over integrale zorg rond en met de patiënt of cliënt. Inmiddels zijn de eerste koppelingen gemaakt tussen de CGM systemen voor de professional en Zorgverband en worden met verschillende zorggroepen pilotprojecten gestart. Onze accountmanagers informeren u graag over de mogelijkheden.
Wouter Senf, bedenker en bouwer van Zorgverband over de overname: ‘We bieden een fantastisch product en waren er aan toe om dit onder te brengen bij een grote krachtige producent, die in staat is het product verder uit te dragen en het te laten aansluiten op een breed scala van producten waarmee de zorg rondom en met de cliënt vorm wordt gegeven’.
‘Zorgverband pas perfect in ons streven integrale zorg te ondersteunen’ aldus Theo Peters, directeur van CGM Nederland. ‘Door een goede integratie met onze systemen voor de professionele zorgverlener, worden deze ondersteund in de uitbreiding van taken ten gevolge van de verplaatsing van de zorg uit de instelling naar de thuissituatie’. ‘We zijn blij dat Wouter en zijn gehele team onderdeel gaan uitmaken van onze CGM groep’.
Over CompuGroup Medical AG
CompuGroup Medical is een van de toonaangevende eHealth bedrijven in de wereld. Met een omzet van ongeveer 500 miljoen euro, zijn haar software producten ontworpen om alle medische en organisatorische activiteiten in arts-praktijken, apotheken, laboratoria en ziekenhuizen te ondersteunen. Haar informatie-diensten voor alle partijen die betrokken zijn bij de gezondheidszorg inclusief de via web en apps betrokken patiënt, dragen bij aan veiligere en efficiëntere gezondheidszorg. CompuGroup’s dienstverlening is gebaseerd op een unieke klantenbestand van meer dan 400.000 artsen, tandartsen, ziekenhuizen, apotheken alsmede andere dienstverleners. Met vestigingen in 19 landen en klanten in 43 landen wereldwijd, is CompuGroup Medical het eHealth bedrijf de hoogste dekkingsgraad onder eHealth dienstverleners. Ongeveer 4.200 hooggekwalificeerde medewerkers ondersteunen klanten met innovatieve oplossingen voor de steeds groeiende vraag van de gezondheidszorg.

Over CompuGroup Medical in Nederland
In 2011 is CompuGroup Medical toegetreden tot het Nederlandse zorglandschap. Begin 2011 werd Euroned (met MIRA voor huisarts en apotheek) onderdeel van CGM. Begin 2012 volgde Microbais (met HetHis voor de huisarts en Aposys voor de apotheek). Afgelopen jaar werd ook Labelsoft, marktleider voor de HAP, onderdeel van CGM. Hierdoor biedt CGM in Nederland nu een sterk portfolio van producten voor huisartsen, apotheken, politheken en apotheekhoudende huisartsen.
Ons doel voor de komende jaren is helder: wij willen de beste partner zijn voor huisartsen en apothekers en uitgroeien tot de Nederlandse marktleider voor eerste-, en tweedelijns zorginformatiesystemen en eHealth oplossingen.

Foto's

 

Downloads

Nog geen bestanden
 

Bekijk ook

Technische installatie Apotheek VanNoord afgerond

Apotheek VanNoord is onlangs gevestigd in een nieuw medisch centrum aan de Veestraat in Venlo. Samen met diverse zorgverleners een ideale lokatie om vele patienten in hun behoefte aan eerstelijnszorg te kunnen voorzien. In de afgelopen weken is de apotheek voorzien van een nieuwe ICT infrastructuur met bijbehorende werkplekken en randapparatuur.
 
Lees het hele bericht

Eerste apotheken kiezen voor farmaceutisch zorgsysteem Apro

De eerste twee apotheken hebben een contract getekend met softwareleverancier Promedico voor het nieuwe farmaceutisch zorgsysteem Apro. Als eerste ondertekende apotheek It Noard uit Sneek. Apotheek Ter Borch in Eelderwolde volgde kort daarna. De implementatie van Apro bij It Noard start deze maand en eind augustus wordt het zorgsysteem door de apotheek in gebruik genomen.
 
Lees het hele bericht

Exclusieve samenwerking Zorg-IT en Promedico

Exclusieve samenwerking Zorg-IT en Promedico voor farmaceutisch zorgsysteem AproAutomatiseringspartner Zorg-IT en softwareleverancier voor de eerstelijnszorg Promedico hebben een exclusieve samenwerking getekend voor farmaceutisch zorgsysteem Apro. De samenwerking heeft betrekking op alle implementaties van Apro, het nieuwe zorgsysteem voor de apotheek, in het noordoosten van Nederland. Wanneer Promedico in deze regio Apro implementeert, verzorgt Zorg-IT de technische implementatie en ondersteuning en het onderhoud van hard- en software bij de apotheek. Ook andersom is het partnership exclusief: bij iedere nieuwe apotheek die gebruik maakt van de diensten van Zorg-IT wordt alleen Apro als zorgsysteem geïmplementeerd.
 
Lees het hele bericht