Eerste apotheken kiezen voor farmaceutisch zorgsysteem Apro


Terug naar Nieuws

De eerste twee apotheken hebben een contract getekend met softwareleverancier Promedico voor het nieuwe farmaceutisch zorgsysteem Apro. Als eerste ondertekende apotheek It Noard uit Sneek. Apotheek Ter Borch in Eelderwolde volgde kort daarna. De implementatie van Apro bij It Noard start deze maand en eind augustus wordt het zorgsysteem door de apotheek in gebruik genomen.

Promedico, van oorsprong leverancier van huisartsinformatiesystemen, kondigde eind 2015 aan dat het een systeem voor de apotheek ging ontwikkelen. Binnen twee jaar is een compleet nieuw systeem gebouwd, dat naast ondersteuning van de logistieke processen ook farmaceutische zorg ondersteunt. It Noard is de eerste apotheek die het zorgsysteem in september dit jaar in gebruik zal nemen. De apotheek is verbonden aan Apotheek Sasburg en Apotheek Postma, waar Apro ook wordt geïmplementeerd. Apotheker Hans Schuurman is enthousiast over het nieuwe systeem. “De ontwikkeling bij onze huidige leveranciers gaat langzaam en ze laten steken vallen. We hebben meer vertrouwen in Promedico. Communicatie met de patiënt is voor ons bijvoorbeeld erg belangrijk. Maar ook het koppelen met andere systemen. Je moet niet alles zelf willen doen.”

 
 

Bekijk ook

Technische installatie Apotheek VanNoord afgerond

Apotheek VanNoord is onlangs gevestigd in een nieuw medisch centrum aan de Veestraat in Venlo. Samen met diverse zorgverleners een ideale lokatie om vele patienten in hun behoefte aan eerstelijnszorg te kunnen voorzien. In de afgelopen weken is de apotheek voorzien van een nieuwe ICT infrastructuur met bijbehorende werkplekken en randapparatuur.
 
Lees het hele bericht

Exclusieve samenwerking Zorg-IT en Promedico

Exclusieve samenwerking Zorg-IT en Promedico voor farmaceutisch zorgsysteem AproAutomatiseringspartner Zorg-IT en softwareleverancier voor de eerstelijnszorg Promedico hebben een exclusieve samenwerking getekend voor farmaceutisch zorgsysteem Apro. De samenwerking heeft betrekking op alle implementaties van Apro, het nieuwe zorgsysteem voor de apotheek, in het noordoosten van Nederland. Wanneer Promedico in deze regio Apro implementeert, verzorgt Zorg-IT de technische implementatie en ondersteuning en het onderhoud van hard- en software bij de apotheek. Ook andersom is het partnership exclusief: bij iedere nieuwe apotheek die gebruik maakt van de diensten van Zorg-IT wordt alleen Apro als zorgsysteem geïmplementeerd.
 
Lees het hele bericht

CGM versterkt haar positie in de integrale zorg markt met de unieke toepassing Zorgverband

April 2015 | Amsterdam/Koblenz| CGM versterk haar positie in de integrale zorg markt met de unieke toepassing ZorgverbandMet de overname van BS Concept Realization BV betreedt CGM de markt voor de zorg thuis. Met het product Zorgverband is het in Hilversum gevestigde BS Concept Realization BV de belangrijkste leverancier van deze nieuwe toepassing, die inspeelt op de verplaatsing van de zorg van het verzorgingshuis naar de thuisomgeving van de cliënt, waarbij de cliënt de regie over zijn zorg behoudt. 
 
Lees het hele bericht