Exclusieve samenwerking Zorg-IT en Promedico


Terug naar Nieuws

Exclusieve samenwerking Zorg-IT en Promedico voor farmaceutisch zorgsysteem Apro
Automatiseringspartner Zorg-IT en softwareleverancier voor de eerstelijnszorg Promedico hebben een exclusieve samenwerking getekend voor farmaceutisch zorgsysteem Apro. De samenwerking heeft betrekking op alle implementaties van Apro, het nieuwe zorgsysteem voor de apotheek, in het noordoosten van Nederland. Wanneer Promedico in deze regio Apro implementeert, verzorgt Zorg-IT de technische implementatie en ondersteuning en het onderhoud van hard- en software bij de apotheek. Ook andersom is het partnership exclusief: bij iedere nieuwe apotheek die gebruik maakt van de diensten van Zorg-IT wordt alleen Apro als zorgsysteem geïmplementeerd.

Promedico, van oorsprong leverancier van huisartsinformatiesystemen, kondigde eind 2015 aan dat het een compleet nieuw systeem voor de apotheek ging ontwikkelen. Deze zomer komt het farmaceutisch zorgsysteem Apro beschikbaar. De samenwerking met Zorg-IT is van grote waarde voor Promedico als softwareleverancier. De ICT-dienstverlener heeft namelijk een omvangrijk aantal apotheken als klant en heeft daardoor onmisbare ervaring in de eerstelijnszorg.

Promedico en Zorg-IT vullen elkaar niet alleen aan op het gebied van producten en diensten. Beide leveranciers profiteren van elkaars uitgebreide netwerk. De samenwerking is dan ook een belangrijke strategische keuze met een persoonlijke ondertoon. Zo stelt Eddy Liefferink, één van de eigenaren van Zorg-IT, dat ook de klik met Promedico als bedrijf van cruciaal belang was voor de samenwerking: “Wij zochten een betrouwbare en vooruitstrevende partner om met ons aan nieuwe dingen te werken. De klik met Promedico was er meteen, de samenwerking is daardoor heel prettig; Promedico voelt als een warme deken.”

De exclusiviteit met Zorg-IT geldt overigens alleen in de noordoostelijke regio en voor nieuwe implementaties. De huidige apotheken die klant zijn van Zorg-IT, hoeven dus niet over te stappen op Apro en behouden de bestaande serviceverlening. Tegelijkertijd kunnen ook apotheken uit andere regio’s voor Apro kiezen in combinatie met een andere automatiseringspartner.

 
 

Bekijk ook

Technische installatie Apotheek VanNoord afgerond

Apotheek VanNoord is onlangs gevestigd in een nieuw medisch centrum aan de Veestraat in Venlo. Samen met diverse zorgverleners een ideale lokatie om vele patienten in hun behoefte aan eerstelijnszorg te kunnen voorzien. In de afgelopen weken is de apotheek voorzien van een nieuwe ICT infrastructuur met bijbehorende werkplekken en randapparatuur.
 
Lees het hele bericht

Eerste apotheken kiezen voor farmaceutisch zorgsysteem Apro

De eerste twee apotheken hebben een contract getekend met softwareleverancier Promedico voor het nieuwe farmaceutisch zorgsysteem Apro. Als eerste ondertekende apotheek It Noard uit Sneek. Apotheek Ter Borch in Eelderwolde volgde kort daarna. De implementatie van Apro bij It Noard start deze maand en eind augustus wordt het zorgsysteem door de apotheek in gebruik genomen.
 
Lees het hele bericht

CGM versterkt haar positie in de integrale zorg markt met de unieke toepassing Zorgverband

April 2015 | Amsterdam/Koblenz| CGM versterk haar positie in de integrale zorg markt met de unieke toepassing ZorgverbandMet de overname van BS Concept Realization BV betreedt CGM de markt voor de zorg thuis. Met het product Zorgverband is het in Hilversum gevestigde BS Concept Realization BV de belangrijkste leverancier van deze nieuwe toepassing, die inspeelt op de verplaatsing van de zorg van het verzorgingshuis naar de thuisomgeving van de cliënt, waarbij de cliënt de regie over zijn zorg behoudt. 
 
Lees het hele bericht